Nienke Plas speelt strijdbare moeder in haar eerste hoofdrol in DAAR GA JE

31 juli 2024

In DAAR GA JE, de tweede speelfilm van regisseur Paloma Aguilera Valdebenito, zal Nienke Plas zal de hoofdrol vertolken. Ze zal te zien zijn naast Claude Musungayi, Lucinda Sedoc en Delilah Warcup–van Eyck. De opnames starten deze week in Nederland en België.
Nienke Plas werd bij het grote publiek bekend door haar komische video’s en openhartige vlogs. Naast het maken van haar eigen content was ze te zien in bijrollen in diverse speelfilms en staat ze op de planken in haar landelijk uitverkochte comedy theatertours. Nienke werd in 2019 bekroond met zowel de Televizier-Ster Talent Award als de Televizier-Ster voor Beste Online Video-Serie.

In de film speelt Nienke de energieke, Amsterdamse moeder Sandra. Wanneer ze door schuldlasten bij overheidsinstanties tegenover 'het systeem ' komt te staan gaat Sandra met haar twee kinderen deze strijd vol humor en bravoure aan.

Nienke Plas: “Toen ik hoorde dat ik de film mocht doen stonden de tranen in mijn ogen, omdat het verhaal van de hoofdrolspeelster de realiteit is van sommige ouders. Ik ben heel blij dat dit verhaal verteld gaat worden.”

Over de regisseur
DAAR GA JE is de nieuwe speelfilm van regisseur Paloma Aguilera Valdebenito. Haar debuutfilm OUT OF LOVE (2016) draaide onder meer op het International Film Festival Rotterdam en werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Scenario.

In Nienke vond ze de ideale vertolkster van Sandra: "Ik wil het verhaal vertellen van een moeder/vrouw met onuitputtelijke levenskracht. Sandra krijgt in de film heel wat tegenslagen te verwerken: zowel door het overheidssysteem wat tegen haar werkt als in de liefde. Toch weet ze van elk sprankje hoop een feestje te maken voor haar kinderen."

Een energie en kracht die Nienke als geen ander uitstraalt. Haar komische talent maar ook haar verrassende fijngevoeligheid maken dat Nienke de perfecte actrice is om het veelzijdige personage van Sandra te vertolken."

Over de film
“Jullie gaan als de sodemieter je koffer pakken want… we gaan op vakantie dames!”

Wanneer alleenstaande moeder Sandra vanwege frraude door overheidsinstanties op straat wordt gezet, verkoopt ze de noodopvang in het hotel als vakantie aan haar dochters Harrie en Stella. Voor haar kinderen zorgen terwijl ze ook fulltime kostwinnaar moet zijn lijkt een onmogelijke opgave. Maar Sandra laat zich er niet onder krijgen: met heldenkracht en creativiteit geeft ze haar dochters de zomer van hun leven.

DAAR GA JE wordt geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met de NTR en het Belgische productiehuis Menuetto. Met ondersteuning van het Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, het Nederlands Filmfonds via Ontwikkeling, Cinescoop en Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Belgian Tax Shelter.

Cinéart zal de film uitbrengen in de Benelux.

Opnames gestart A FAMILY, de nieuwe film van Mees Peijnenburg met Carice van Houten

17 september 2024 Lees verder

Gouden Leeuw voor Pedro Almodóvar

9 september 2024 Lees verder

Vijf Cinéart films geselecteerd voor Venetië

24 juli 2024 Lees verder

Martin Scorsese viert de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger.

25 juni 2024 Lees verder

Mubi en Cinéart kondigen de Nederlandse bioscooprelease aan van The Substance

13 juni 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws